Välkommen till 4Hs sommarläger på Björkmuren

 

Björkmuren är en kommunägd gård som ligger i vacker natur väster om Järbo. 4H hyr gården under sommarmånaderna och håller där hästar, får, kycklingar, kaniner och griskultingar. Boende vid övernattningsläger sker i sovsal på övervåningen. I källaren finns dusch och bastu. Gården är omringad av ett gräsområde som är idealiskt för sommaräventyr för alla åldrar och ligger i kanten av en fantastisk skog med stigar och grusväg till Västerhällarnas topp.

Om läger på Björkmuren

Björkmuren vill vi ska vara en plats där barn och ungdomar får utveckla sin självkänsla, sin tillit och sitt självförtroende. En plats där kontakten med djuren ger förståelse och ökad empati.

Fokus är att tillsammans ha roligt och inte många pekpinnar används utan istället uppmanas barnen till att själva känna efter. Hur de själva känner sig, och hur djuren känner sig. Vi ber att barnen är upppmärksamma på djurens reaktioner på det barnet gör.

Vi erbjuder ridning, körning och marklek med hästarna. Fokus är på glädje och samspel med hästen. Ridning sker främst i skogen. Hästarnas utrustning består av barbackasadlar och bettlösa huvudlag. Ridning på lång tygel och utan stigbyglar leder till mycket bra balans, starka coremuskler och förbättrad andning.

Hästen ska vara barnens kompis. De måste vara schyssta mot hästen och lär sig hur de kan kommunicera med enklaste medel utan att stressa, slå eller sparka hästen. Resultatet är både nöjda djur och barn. Med ökat självförtroende och självsäkerhet som bonus.

Istället för teori förs diskussioner om vad som kan göras för att uppnå kommunikation med hästen. Barnen får försöka hitta sin egen väg genom att själva upptäcka vad som fungerar. 4Hs motto är lära genom att göra. Barnen ökar sin förmåga att fokusera, kommunicera, koncentrera sig och ta sig igenom frustration. Resultatet är en upplevelse i stunden som ger glädje, förståelse och gemenskap.

Vi vill främja den naturliga lugna miljön på Björkmuren. Därför är det inte tillåtet att använda mobiltelefoner eller liknande, annat än till i nödfall. Ledarna har naturligtvis med sig mobiltelefoner och första hjälpen utrustning vid turer i skogen. Vi uppmanar föräldrarna till att lägga undan telefonerna vid sin vistelse på Björkmuren. Naturligtvis får ni ta en bild på barnet men vänta gärna tills efter uppvisning etc. Barnen njuter av er fulla uppmärksamhet och den kan ni bara ge utan er telefon i handen.

Kostnad

Före lägrets start ska deltagande fått ett välkomstbrev via e-post och en faktura.

För deltagande över två dagar behöver deltagaren bli medlem i föreningen (se mer info här). Vi sätter lägrens kostnad utifrån bidrag vi får för att verksamheten ska gå runt. Det kostar att hålla djur och speciellt nu när föreningen själva äger kaniner och två baggarna Benny och Saulus. Vi ser även till att utbilda våra ledare. Dock finns det möjlighet att fråga efter reducerat pris om det behövs för att barn ska kunna delta. Vi rekommenderar även att söka från: http://www.majblomman.se/Sok-bidrag/

Syskonrabatt 10 % på hela kostnaden ges vid flerdagslägren, ej matlägret.

 

För vägbeskrivning till Björkmuren- se nederst på denna sida.

  

 

Stort tack till deltagare, ledare och djuren för sommaren 2017

 

Hitta till Björkmuren

I Järbo åker man mot Gullsjön (mot Återvinningen) på Gullsjövägen förbi Gullhedskolan. Gullsjövägen blir grusväg och efter ca 2 km ta vänster på Långbovägen. Efter 1,3 km ligger Björkmuren på vänster sida. Adress: Långbovägen 9.

Directions to Björkmuren: In Järbo, drive towards Gullsjön and Återvinningen (if you are coming from Sandviken it will be a left turn in Järbo). In the forest the road will become a dirt road. After about 2 kilometers turn left on Långbo road, there will be a sign for Björkmuren. You will find Björkmuren on your left after about another kilometer.

 

 

 

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.